Avantajele sistemelor fotovoltaice

De solteh In Întreținere sisteme fotovoltaice, Sisteme fotovoltaice

26

aug.
2018

Având în vedere tarifele tot mai ridicate la energia electrică din ultima perioadă, foarte mulți oameni se orientează către sursele alternative de energie. Energia oferită de soare a devenit o variantă accesibilă și cu mare potențial de dezvoltare în viitor, cu multe beneficii pentru utilizatori și mediul înconjurător.

Avantajele sistemelor fotovoltaice

Principalele avantaje pentru care merită investiția într-un sistem de panouri solare – fotovoltaice

1. Reducerea costurilor la factura de energie electrică

Studiile recente, tehnologiile utilizate și aplicațiile practice în acest domeniu demonstrează faptul că energia produsă prin panouri solare a devenit cea mai ieftină metodă de producere a energiei electrice, astfel încât se pot face economii serioase la plata facturilor de utilități.

2. Ești plătit pentru energia verde produsă

Pentru sistemele on-grid, conectate la rețeaua publică de electricitate, în calitate de prosumator, vei putea primi bani pentru cantitatea de energie suplimentară produsă și livrată în rețea.

3. Oferă independență totală față de rețeaua furnizorilor de electricitate

Dacă se optează pentru instalarea unui sistem off-grid, în special în zonele mai izolate dar și pentru a fi independent energetic, acesta va genera singur și va stoca energia optimă necesară consumului zilnic, fără grija facturilor și a penelor de curent frecvente.

4. Protejăm mediul înconjurător prin reducerea amprentei de carbon

Energia produsă prin razele solare este gratuită, permanentă și prietenoasă cu mediul înconjurător, deoarece în acest caz nu se eliberează în atmosferă gaze toxice cu efect de seră.

5. Obții finanțare din partea statului pentru a deveni prosumator

Ca stat membru al Uniunii Europene, România s-a angajat să respecte și să aplice prin legislația națională politicile și cerințele cu privire la energia verde. Prin programul Casa Verde se oferă, prin fonduri ale UE, subvenții pentru persoanele fizice care doresc instalarea unui sistem fotovoltaic.

 

Call Now Button