Montaj Aer Condiționat

Montajul unui aparat de aer condiționat trebuie să fie făcut corect de către o echipă de speciaiști în acest domeniu, respectând cerințele și etapele de lucru. În caz contrar, aparatul nu va avea randament optim, consumul de energie va fi mai mare în timpul utilizării și durata de funcționare poate să scadă.

Aparatul de aer condiționat este format din unitatea interioară și unitatea exterioară iar cele două unități comunică între ele printr-un traseu frigorific care trebuie să fie vidat.

Instalarea unității interne
Pentru a avea randament maxim, unitatea interioară trebuie montată la o înălțime optimă. Astfel, aerul va fi distribuit uniform în toată camera fără să dea senzație de aer rece. Cele mai moderne sisteme de climatizare sunt dotate cu tehnologii de vârf ce permit utilizarea aerului condiționat fără a crea disconfort în timpul utilizării.

Este bine ca montajul unității interioare să se facă la o diferență de aproximativ 10 cm față de tavan. Nu se recomandă montarea acesteia la jumătatea peretelui sau chiar pe podea.

Pentru a avea randament maxim la fiecare utilizare, este indicat ca aparatul să aibă o capacitate optimă. De exemplu, pentru o cameră de maxim 25 mp este recomandat un aparat cu o capacitate de 9.000 btu/h.

La instalarea unității interioare trebuie să se țină cont ca aparatul să nu fie poziționat aproape de o sursă de căldură sau în dreptul geamului. Este important să fie amplasat la un loc ferit de soare astfel încât termostatul să nu fie influențat de o sursă de căldură.

Instalarea unității externe

Unitatea exterioară trebuie să fie făcută doar de către echipe de profesioniști. De regulă se montează pe peretele exterior al clădirii. E indicat ca instalarea să se facă într-un loc la care accesul se face ușor pentru mentenanță. Instalarea furtunului de evacuare a condensului elimină condensul din interior și se montează oblic față de unitate.

Pentru a nu scădea randamentul aparatului de aer condiționat, lungimea traseului frigorific nu trebuie să depășească 7 ml, sau 15 ml, la aparatele cu inverter.

Montajul standard include:

 • Traseu frigorific in limita a 3 ml;
 • Izolația traseului frigorific;
 • Tub pentru evacuare a condensului;
 • Cablul electric pentru cele două unități – 3ml;
 • 2 suporți standard vopsiți electrostatic;
 • Găurirea zidului pentru traseul frigorific;
 • Aspirare praf și protejare cu folie.

Montajul standard nu include materiale adiționale și/sau finisajele pentru pereți interori/exteriori.

Informații importante:
Montarea unității exterioare se va face într-un loc accesibil.
Nu se dau găuri în structura de rezistență sau în grinzi de beton ale clădirii.
Trebuie să existe alimentare electrică la locul unde se va instala unitatea interioară.

Nu ne asumăm responsabilitatea pentru riscurile sau posibilele deteriorări produse zidăriei,
rețelei electrice, de gaz, apă și canal etc., ce pot apărea în urma montajului în locul ales de client.
Traseul frigorific mai mare de 5 m necesită completare cu freon, operațiune ce se va face
contra cost.

Servicii de instalare aparate de aer condiționat

 • Instalare aer condiționat 9.000 – 12.000 BTU

 • Instalare aer condiționat 18.000 BTU

 • Montaj traseu frigorific suplimentar

 • Montaj canal tubulatură

 • Execuție gaură suplimentară

 • Montaj aer condiționat pe schelă

De ce să lucrezi cu noi

Seriozitate

Profesionalism

Transparență

Suport tehnic

Dacă ai nevoie de consultanță sau suport tehnic, răspundem oricăror întrebări din domeniul instalării aparatelor de aer condiționat și îți oferim soluții personalizate conform cerințelor tale specifice, la un preț accesibil.

Ai nevoie de servicii de instalare și punere în funcțiune aparate de aer condiționat?

Alte Servicii

 • Instalații Electrice

  Lucrările de instalații electrice realizate de către specialiștii firmei noastre sunt efectuate la un nivel înalt de profesionalism, cu materiale și echipamente de cea mai bună calitate, bazându-ne pe soluții

 • Montaj Panouri Fotovoltaice

  În ultimii ani sursele de energie regenerabilă au devenit din ce în ce mai utilizate la scară globală și  ritmul de creștere va continua în următorul deceniu.Instalarea unui sistem fotovoltaic

Call Now Button